De 5 voordelen van een transporter

De transporter is ontworpen door de duitse autofabrikant Volkswagen. Het is een bestelwagen die sedert 1990 met het ontwerp van de T4 variant, geregistreerd is onder de naam Transporter. De VW-bus is de algemene gebruikte naam voor de verschillende modellen . De bestelwagen stond intern bekend als de Typ 2. Er zijn in totaal al 6 moddelen onder de naam Typ 2 op de markt gebracht en wel van T1 tot en met T6. Met deze bestelwagen heb je een heleboel voordelen.

Camper
In samenwerking met Westfalia is in de begin Jaren 60 de eerste Volkswagen verschenen met een camper. Zo kreeg je dat bij de verschillende modellen zoals de T2,T3 en T4 bestelwagen campversies gebouwd zijn in samenwerking met  Westfalia. Daarna heeft de autofabrikant de camper zelf ontwikkeld en geproduceerd voor de modellen T5 en T6 bestelwagen.

Draagvermogen
Het is ontworpen om veel te dragen binnen een beperkte afmeting. Als je kijkt naar de specificatie van de T6 is het bruto voertuigengewicht 3,2 ton, het kan1330 kg aan nuttige belading aan, met een motorvermogen van 2 liter met 83 brake horse power.

Het interieur
Het interieur van de nieuwe Transporter T6 komt  met een digitale audio broadcasting radio met touchscreen en bluethooth en  universal serial bus(USB) verbinding.

Veiligheidssystemen
Er zijn veiligheidssystemen aangebracht aan de transporter zoals anti-kantelbeveiliging (ARP), Ready alert brake en rain brake support om sneller te remmen, voor trailers is er een stabilisatiefunctie en een hillstart-assistant. De transporter heeft verder ook een automatic post collision braking system. Dit zorgt ervoor dat je remmen automatisch worden geactiveerd bij een aanrijding om zo de kans op een tweede botsing te verkleinen.
De front assist functioneert in combinatie met de cruise control en city emergency brake en door middel van sensoren neemt het voertuigen om zich heen waar. Het schakelt de remmen in ingeval een dreiging is waargenomen.  De T6 modellen zijn voorzien van bluemotion technology-modificaties waaronder banden met een lage rolweerstand,herstellende remmen en om brandstof te verbruiken heb je een start en stop system.

Multifunctioneel Lederenstuur
De T6 modellen komen met een multifunctioneel lederen stuur ,verwarmde voorruit,automatische regeling van het rij gewicht en geluidsonderdrukking.
Op de T5 heb je een bandbewakingssysteem die jou waarschuwd als je bandenspanning verandert is. Als je een dode hoek nadert krijg je een waarschuwing van de “side assist”. In de mistvoorlichting is een bochtlicht om de weg te verlichten  waarin het voertuig gaat. Je hebt ook een achteruitrijcamera met virtuele lijnen om achter de bus te zien.

Zoals bij elk ander met DSG uitgerust VW, heeft de Transporter-versnellingsbak ook een sportmodus die een beetje hyperactief kan zijn bij het opschakelen, maar doet hij heerlijk onder de remmen tijdens het remmen. Het is eigenlijk best exotisch, de Volkswagen Transporter T6 haalt maximaal voordeel uit de beheersing van het platform en het delen van componenten door de maker, omdat al deze goede dingen afkomstig zijn uit de VW-bagagedragerbak. Maak nu nog contact met dakdekker barendrecht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *